the Seven Symphonies

2 juni 2022
20:00
the Seven Symphonies
Pauline Koning

Donderdag 2 juni 2022 vindt in de Antwerpse Stadsschouwburg de wereldpremière plaats van The Seven Symphonies, A Classical Tribute To Beach Boys Music. Dit nieuwe werk van Roeland Jacobs en Rob van Weelde op basis van de muziek van de Beach Boys wordt live uitgevoerd door het Antwerp Philharmonic Orchestra o.l.v. Alexandra Arrieche. The Seven Symphonies verschijnt vrijdag 11 maart ook op cd.

“De Beach Boys maakten in de jaren 60 furore als boysband van de Amerikaanse westkust. Ze zongen veelal over surfen en alles wat daarmee samenhangt. Hun muziek wordt gekenmerkt door een zeer harmonisch geluid en leent zich daardoor uitstekend voor omvorming tot klassiek repertoire en uitvoering door een groot orkest”, zeggen musicus en arrangeur Roeland Jacobs en Rob van Weelde, medeoprichter van de WedgeView Studios en eigenaar van het label WedgeView.

“We gingen met deze muziek aan de slag en selecteerden 33 songs. Hierbij lieten we ons leiden door de schoonheid van de songs en hun klassiek potentieel, minder door hun bekendheid”, aldus Roeland, die de arrangementen van de songs geschreven heeft. Rob maakte op zijn beurt de indeling in de zeven symfonieën: Capella, Room For Nature, Beach Waltz, The Nearest Faraway Symphony, Symphony Of The Unknown, Symphony Of The Little Bird en de Pet Symphony.

Share:
';
Algemene voorwaarden - Retourbeleid